Готвенето заедно сближава партньорите

Готвенето заедно сближава партньоритеПътят към сърцето на мъжа минава през стомаха му. Много жени вярват на тази банална мъдрост и полагат неимоверни усилия в кухнята. Омъжвайки се, те се стараят да изненадат мъжете си с всекидневното разнообразно меню, но, за съжаление, не получават от тях никаква благодарност. И в това няма нищо странно: мъжът просто свиква и приема готвенето на жената като обичайно явление.
Но понякога се налага жената да замине някъде. Тя може да сготви предварително няколко тенджери, но ако няма време за това, просто ще му даде ценни указания как да си направи супа, опече пържола и т.н. Какво вижда при своето завръщане?
Мъжът не е умрял от глад. В хладилника има следи от ястия, които си е приготвил. И жената разбира, че нейната половинка не е кулинарен профан.
Мъжът трябва да се научи на самостоятелност и разделение на труда. Най-добре е да се уточнят “правилата на играта”, например:
Никой не е длъжен да готви, ако не иска.
Готви този, който се връща пръв от работа (който е по-малко уморен или някакво друго условие).
Ако и двамата са уморени, те поръчват храна за вкъщи, отиват на ресторант или просто хапват сандвичи или някаква консерва.
1-2 пъти седмично съпрузите приготвят заедно някакво интересно и необичайно ястие. Процесът на готвене сближава партньорите.
На никого не е забранено да прави кулинарни изненади, състоящи се в неочаквана празнична трапеза.
Можете да си съставите и списък на собствени правила. Главното е те да бъдат ясно формулирани, а освен това и вие, и вашият съпруг да сте съгласни с тях. Тогава първата крачка към освобождаването на жената от кухненското робство е направена.
Разбира се, тази ситуация не може да се прилага във всички семейства. Има такива, където мъжът изцяло е поел ангажимента за приготвянето на храната и жената се радва на плодовете на неговия труд. На такива щастливки може да се завижда. Но мъжете кулинари трябва да имат време, за да изкарват и пари.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД