Съвременната жена търси мъж за топлина

Съвременната жена търси мъж за топлина Макар на телевизионните екрани и по страниците на модните списания все още да властва образът на силния и мускулест мачо, последните изследвания показват, че жените вече предпочитат млади мъже с по-женствени черти на лицето.
Британски учени са анализирали мнението на над 1000 жени, на които са били показвани снимки на лица с променени черти на лицето - по-мъжествени или по-женствени. Тези промени често не са били забележими от пръв поглед, но за тренираното око не остава скрито, че при женствените мъже веждите са по-извити, а скулите са разположени малко по-високо.
Участничките в експеримента са оценявали представителите на силния пол според видимите им черти, показващи склонността им към доминиране, амбициозност, състоятелност, надеждност, склонност към съчувствие и способност да станат добри бащи.
Резултатите показват, че мъжете с по-женствени лица предизвикват повече доверие и понякога съчувствие, излъчват повече топлина и ласки и са предпочитани за бъдещи бащи.
По-мъжествените лица нормално са били свързвани със склонност към доминиране и властност на характера.
Психолозите смятат, че тези резултати са закономерни, тъй като в съвременното общество силата все по-често е синоним на опасност, а не на способност да закриля: “Колкото по-женствени са лицата на мъжете, толкова повече е доверието на представителките на нежния пол към тях и толкова по-малко е склонността на мъжа да се налага в семейството – и спрямо съпругата, и спрямо децата”.
Други изследвания също потвърждават тези изводи. Жените все по-рядко виждат перспективи в продължителни взаимоотношения с мъжете-мачо от типа Брад Пит. От една страна тях ги привлича мъжествеността и за развлечение за една нощ жените единодушно ще предпочетат мачото пред средностатичния мъж, но ако жената иска да създаде семейство и да ражда деца, то тя ще се омъжи за обикновен и скромен мъж, който ще бъде надежден защитник и добър помощник, твърдят британските психолози, цитирани от ВВС.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД