Мъжете били виновни за женската менопауза?!

Мъжете били виновни за женската менопауза?!Мъжете са отговорни за менопаузата при жените, показа ново изследване на екип от учени от Университета Макмастър.
Професорът по биология Рама Сингх заедно с колегите си Джонатан Стоун и Ричард Мортън са установили, че менопаузата е резултат от естествения подбор. Изследователите са доказали, че мъжете винаги са имали предпочитание към по-младите жени, когато става въпрос за създаване на поколение.
По тази причина не е било необходимо по-възрастните жени да продължат да бъдат фертилни след определена възраст.
Менопаузата представлява необратимо прекратяване на функционирането на яйчниците - окончателно прекратяване на менструирането, при което настъпва невъзможност за забременяване
Лекарите дефинират менопаузата като период, настъпващ след последното менструално кръвотечение. Тя представлява серия от промени, които могат да започнат във възрастта между 30 или 40 години и да продължат в периодите около 50 и даже около 60 години.
Менопаузата е уникално явление в природата. Освен човешките същества, само косатките и китовете спират да се размножават сравнително рано.
„Ако мъжете създаваха поколение с по-възрастните жени, то менопаузата нямаше да възниква изобщо“, категоричен е проф. Рама Сингх.
В крайна сметка резултатите от проучването показват, че менопаузата би могла да изчезне някой ден, коментира проф. Сингх. Според него, ако жените избираха единствено млади мъже, за да създадат поколение с тях, то мъжете щяха да изгубят плодовитостта си в определена възраст.
„Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД