Дълготрайността на една връзка се познава за 4 мин.

Дълготрайността на една връзка се познава за 4 мин.Успехът на една връзка може да се предскаже още в самото начало, сочи проучване на американски учени. Проучването сравнява синхронът на езика на тялото между двойки. Резултатите показват, че мъжете и жените, използващи езика на тялото, са четири пъти по-предпочитани за втора среща в сравнение с останалите.
Когато връзката се наблюдава отстрани и се преценяват не само думите, но и мимиките и жестовете, е много по-вероятно да се прецени развитието й, твърди професор Джеймс Пенбейкър от университета в Тексас, ръководител на изследването.
Експериментът е проведен на два етапа. Първият е базиран на кратки срещи на 40 двойки от по 4 минути. Изследователите внимателно следят реакциите и жестовете между партньорите.
Вторият етап е проследяване и анализиране на разговорите на двойките от компютър след 10-дневно запознанство.
При анализа на данните от двата етапа изследователите стигат до извод, че могат с точност да преценят колко от двойките ще продължат връзката си.
Двойките, които имат подобен модел на държане и изказ, са много по-съвместими и вероятността да имат дълготрайна връзка е висока. Приблизително 80% от тези двойки продължават да са заедно три месеца след експеримента. За сравнение само 54% от двойките с различен стил на общуване между партньорите запазват връзката си.
Забележително е, че успехът на връзката може да се разбере от детайли в поведението при най-обикновен ежедневен разговор, на който много малко хора обръщат внимание, споделя проф. Пенбейкър.
“Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД