Който не работи, боледува повече

Който не работи, боледува повечеКойто не работи, боледува по-често. Това е мнението на учени от Австралия и Нова Зеландия, според които между труда и риска от заболяване има непосредствена връзка.
По време на своето изследване учените в продължение на няколко години са наблюдавали навиците и склонността към боледуване сред хора на възраст между 18 и 25 г.
Когато хората не работят, се наблюдава осезаемо понижаване и на когнитивните и на физическите способности, твърди Джъстин Скенлън от Университета на Сидни, ръководител на екипа, Особено ясен е този ефект, когато повечето хора в обкръжението работят, допълва той.
За човека без работа постепенно се оформя своеобразен порочен кръг, в който ситуацията се влошава все повече. Безработицата увеличава риска и от заболявания, свързани с мозъка – както физиологични, така и психически.
Изследването на австралийските и новозеландските учени потвърждава изнасяни и по-рано данни, че хората, които имат установен дневен режим, в който работата е основен елемент, като правило боледуват по-рядко от останалите.
„Здравна поща“, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД