"Чучулигите" имат по-добра фигура

"Чучулигите" имат по-добра фигураТака наречените “чучулиги”, хората които от 7 ч. сутринта са на крак, се радват на добро здраве, фигура и настроение. Учените отдават това на факта, че чучулигите успяват да свършат много работа още преди да е започнал работния ден. А това означава, че те имат по-малко стрес.
Хората, ставащи по-късно, рискуват да си навлекат депресия, да страдат от стрес и наднормено тегло. Тези заключения се основават на онлайн проучване на хиляди хора. Те били питани колко са щастливи и колко често усещат тревожност. Изследователите се интересували също от тяхното физическото здраве, режимът на хранене и сън.
Оказа се, че любителите на ранното ставане вече били будни в 7 часа сутринта, а “снощните хора”, чакали докато часовника покаже 08:54.
Що се отнася до уикенда, двете групи предпочитали да се наспят. Анализът на събраната информация показва, че първата група има по-позитивни показания.
Според д-р Йорг Хубер от Великобритания “чучулигите” по-лесно се приспособяват към ритъма на съвременния живот. В резултат на това те имат по-малко здравословни проблеми и по-ниско телесно тегло. Изследователите също така изяснили, че хората, които гледат телевизия до полунощ, пропускат закуската, защото са яли вечерта, докато гледат телевизия.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД