Витамин С лекува туберкулоза

Витамин С лекува туберкулозаИзненадващото откритие може да посочи нов начин за справяне с нарастващия брой на заболелите от инфекциозната болест, заявиха изследователи от Yeshiva University за Nature Communications. Около 650 000 са хората, които страдат от резистентната на лекарства туберкулоза, причинена от бактерията M. tuberculosis. Резултатите от изследванията са обнадеждаващи, но са необходими допълнителни потвърждения за действието на витамин С.
В лабораторни условия той е доказал действието си като реагент задействащ производството на свободни радикали. Тези свободни радикали, унищожават бактерията на туберкулозата, нещо което не могат да направят конвенционалните антибиотици.
Това е страхотно откритие, тъй като има щамове на туберкулозната бактерия, за които няма никакви лекарства, а в лабораторни условия те са успешно убити с помощта на витамин С. Лекарите установяват, че лекарствата които обикновено се използват за инфекцията вече не работят, тъй като туберкулозата си е изработила резистентност. това се дължи на прекратения прием на антибиотици без завършване на предписания курс. Витамин С, или аскорбиновата киселина има много важни функции в тялото, между които предпазването и опазването на клетките цели. Едни от най-добрите естествени източници на витамин С са портокалите, червената боровинка, броколито и повечето хора си ги набавят чрез разнообразно хранене.
"Здравна поща", Гадриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД