Лошият дъх може да издава и здравословни проблеми

Лошият дъх може да издава и здравословни проблемиХалитоза е медицинският термин за лош дъх, а този проблем е както много неудобен от естетична гледна точка, така и нелекуван може да доведе до сериозни опасности за здравето. Щом веднъж откриете, че имате лош дъх, не игнорирайте този факт, а потърсете лечение, защото халитозата може да доведе до орални инфекции и по-тежки здравословни проблеми.
Причините за възникването на халитоза може да са най-различни, но една от най-често срещаните е лошата устна хигиена. Има и изключения, но като цяло именно оралната хигиена е много важна за избягване появата на лош дъх.
Редовното и често почистване на зъбите и цялата уста е определящо за предпазване от проблеми както с халитозата, така с други орални инфекции.
Частиците останала между зъбите храна, зъбната плака, бактериите могат да предизвикат халитоза. Затова почистването на зъбите и цялата уста след всяко хранене е така важно. Заедно с индивидуалната хигиена, поне веднъж годишно трябва да се посещава стоматолог.
Загниването на зъбите и много други инфекции в устата също могат да се окажат причина за халитозата. Ако се грижите за оралната си хигиена правилно, но въпреки това имате халитоза, трябва да отидете на лекар, който да установи истинските причини за лошия дъх и да назначи съответното лечение. Зъболекарите могат да дадат и добри указания как да се поддържа здравето на венците, зъбите и другите части на устата.
Ако се окаже, че в устата няма инфекции, а въпреки това халитозата е налице, трябва да се потърси консултация с друг вид специалист.
Възможни са много медицински причини за халитозата - като се започне от лошите хранителни навици и се стигне до по-деликатни проблеми. За да открие точната причина, понякога се налага назначаване на изследвания.
Има и някои лекарства, които могат да предизвикат халитоза като страничен ефект.
Лекарите най-често действат ангажирано за справянето с халитозата, защото са наясно, че тя може да е симптом на друг здравословен проблем, несвързан с устната хигиена. Затова откриването и лечението на причинителя са гаранция, че неприятният и така неудобен пред останалите лош дъх в устата ще остане в миналото.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД