Смехът наистина е лекарство

Смехът наистина е лекарствоСмехът наистина е най-доброто лекарство. И сега науката доказва някои от многото ползи от него. Ето седем причини, поради които да се смеете по-дълго, по-силно и по-често.
В скорошно изследване, публикувано в списанието Geriatrics and Gerontology International, изследователите открили, че терапията със смях понижавала депресията при по-възрастните хора.
Същото изследване открило и че смехът подобрявал качеството на съня и намалявал безсънието.
Смехът може да облекчи болката за до 45 минути. В изследване, публикувано в испанското списание Revista de Enfermeria, учените открили, че смехът предизвиква намаляване на хроничните мускулно-костни болки.
Редовният смях подобрява работата на кръвоносните съдове и усилва потока на кръвта, което е от полза за сърдечносъдовото здраве.
Според експертите, споделянето на смеха с други хора помага за изграждането на по-дълбоки и здрави връзки между тях.
Смехът е доказан лек срещу стреса, защото помага за намаляването на стимулирания от кортизола стресов отговор на организма. Когато стресовият отговор стане хроничен, може да доведе до напълняване в областта на корема и изтощаване на надбъбречните жлези.
Смехът подсилва имунната система и й помага да отблъсква инфекциите. Независимо дали се борите с грип, настинка или дори рак, смехът е чудесно лекарство.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД