Нарът понижава риска от рак

Нарът понижава риска от ракБлагодарение на съдържащите се в него фитохимикали, наречени анти-ароматаза, нарът понижава риска от рак на млечната жлеза, показва изследване, проведено от американски специалисти. Компонентите, влизащи в състава на наровете, намаляват производството на хормона на естроген и по този начин предотвратяват размножаването на раковите клетки в гърдите и блокират появата на злокачествено образувание.
Според учените от Американската асоциация за изследване на рака, нарът съдържа и полифеноли с ясно изразени антиоксидантни свойства, които също влияят понижаващо на риска от рак.
Действието на анти-ароматазата, както по-често е наричана елаговата киселина, се заключава в свойството й да забавя процеса на превръщане на андрогена в естроген. Ароматазата е ключов фактор при формирането на ракови клетки в гърдите.
Американските учени възлагат сериозни надежди, че с още изследвания в тази посока, може да се окаже възможно изработването на медикамент, в който посоченият механизъм на антираково действие е многократно засилен.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД