Бил Гейтс дава 100 хиляди долара за ново поколение презервативи

Бил Гейтс дава 100 хиляди долара за ново поколение презервативиGrand Challenges in Global Health, уеббазираната фондация на Бил Гейтс, която финансира проекти в сферата на здравето и науката, отправя предизвикателство към учени и разработчици от целия свят за създаване на ново поколение кондом. Той трябва да помогне за предпазването от половопредаваните болести, но същевременно да направи предпазното средство носител на по-голямо удоволствие.
Фондацията на милионера-филантроп търси нови идеи да подобрят дизайна на кондома, който е едно от медицинските открития, развили се минимално за последните 50 години, макар че е "отговорно" за предпазването от смъртоносни болести като ХИВ.
Някои от предложенията включват разработки като контрацептив от полимерна тъкан, който с техниката на електроспининга освобождава спермицидни агенти по време на полов акт. В надпреварата могат да участват всякакви преложения от сферата на невробиологията, съдовата биология, материалознанието, както и други нетрадиционни експертни области. Създаването на нов тип кондом цели създаването на по-добър дизайн, опаковка за съхранение, начин за поставяне или употреба или да преодолява културните бариери с иновативния си дизайн. Предложенията се приемат до 7 май.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД