След 25 не чуваме "тона на комара"

След 25 не чуваме "тона на комара"Възрастта на един човек може да бъде отгатната по много външни белези - цвета на косата, характеристики на лицето, кожата и телосложението и дори начина на обличане. Любопитен белег на възрастта е реакцията на много специфичен звуков тон.
След приблизително 25-ата си година човек вече не може да чува т.нар. "тон на комара" - звук с честота над 17,4 килохерца. Феноменът е причинен от загуба на слуха след определена възраст, наречена пресбиакузис. Състоянието се развива, когато клетките на косата в ухото започнат да се износват
заради приеманите звукове. При повечето хора това се случва, когато са в средата на 20-те си години. След определен момент те не могат да чуват звука.
Това предизвиква употребата му в специални устройства, наречени "Комарът" или "Алармата на комара", предназначени за разпръскване на сбирки на млади хора. Във Великобритания съществуват движения, насочени към забраняването на такива устройства. Организацията "Buzz Off" ("Спрете бръмченето") нарича такива устройства "агресивни и неприятни" на сайта си. "Комарът" създава непристъпни райони за деца и млади възрастни, които може и нищо лошо да не са направили, обясняват от организацията.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД