Гените са виновни за нощното похапване

Гените са виновни за нощното похапванеХората, които се събуждат да похапнат нощем, трябва да обвинят гените си за това, установи ново проучване.
Синдромът на нощното хранене се появява, когато гените, които синхронизират усещането за глад и съня, са дефектни. Това променя сигналите до мозъка, обърква времето за хранене и води до наддаване на излишна телесна маса.
Според резултатите от изследването, 1-2% от хората страдат от това заболяване, като признаците включват събуждане през нощта, подкрепено с огромно желание за похапване, и невъзможност за сън преди обилно наяждане.
Съвсем наскоро синдромът е класифициран като хранително разстройство, но причините за него все още не са изяснени. Консумираната храна през нощта най-често е с високо съдържание на калории, което води до увеличаване на теглото, а при някои случаи и до затлъстяване.
Изследователите смятат, че гените трябва да работят заедно, за да синхронизират съня и храненето и дори малка неизправност може да причини разбъркване в нормалните човешки навици.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД