За здрави очи - мигайте по-често

За здрави очи - мигайте по-честоВестник "Дейли Мейл“ разказа за резултатите от изследването на британската компания Hycosan and Optase Eye Care, които оценяват влиянието на работата в офиси с компютър върху зрението.
Проучването установи, че един типичен служител в офис прекарва повече от 5,5 часа на ден, непрекъснато гледайки екрана на компютъра. 88% от хората с такава специфичност на работния ден се оплакват от сухота и тежест в очите, а също така страдат от синдром на "уморени очи". Повече от една трета от офис работниците страдат от главоболие, което е резултат от напрежението в очите.
Изследователите отбелязват, че двама от петима респонденти не могат да си спомнят нито един ден, който биха прекарали далеч от компютърните екрани или смартфоните.
Офталмолозите смятат, че последиците за зрението и здравето на служителите в офиса ще бъдат по-малко, ако по-често мигат. Когато погледнем екрана, мигаме от един до три пъти в минута, докато без концентрация върху екрана човек мига до 20 пъти в минута.
Мигането спомага за поддържането на очите овлажнени и ги предпазва от замърсяване и дразнене. Недостатъчно честото мигане води до размазани образи,  сухи очи и главоболие.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД