Непушачите са три пъти по-привлекателни партньори, отколкото пушачите

Непушачите са три пъти по-привлекателни партньори, отколкото пушачитеОтказването от тютюнопушенето подобрява външния вид, тъй като се намаляват признаците на преждевременното стареене, причинено от токсините на тютюневия дим. Счита се, че в резултат от продължителното пушене, кожата става набръчкана, тъй като се засяга колагенът.
Зъбите също страдат от цигарите, тъй като се появяват петна по тях. С течение на времето никотинът оцветява зъбите и те пожълтяват. Тютюнопушенето е свързано също със заболяване на венците, а в някои случаи дори с падане на зъбите. При отказ от цигарите, зъбите ще бъдат по-здрави и по-бели, а дъхът - по-свеж. Скъсването с цигарите помага и за възвръщане на усещанията за вкус и миризма, които са притъпени от химикалите на тютюна.
Когато се прекрати тютюнопушенето, се освежава
тенът, а състоянието на кожата се подобрява, тъй като тя започва да получава повече кислород и хранителни вещества.
Подобрява се състоянието и на очите, защото пушачите често имат зачервени и уморени очи поради постоянното излагане на дим. Хората, които страдат от сухи очи например, също ще се почувстват по-добре, когато преустановят тютюнопушенето.
Отказът от цигарите води до повече енергия на тялото. В рамките на няколко седмици след отказване на пушенето се увеличава капацитетът на белите дробове с до 10%. Преустановяването на пушенето води и до повишени нива на кислород в кръвта, като тялото по-трудно започва да се изморява в резултат от физически дейности. Подобрява се също работоспособността, тъй като по-голямото количество кислород, повишава концентрацията и подобрява паметта.
Проучване също показа, че непушачите са три пъти по-привлекателни партньори, отколкото пушачите. В резултат дори се подобрява плодовитостта и шансовете за здраво бебе. Каква по-добра причина за отказ от тютюнопушене?
Има доказателства, че вдишването на тютюневия дим е токсично и канцерогенно. Запалените цигари съдържат олово, цианид и амоняк, както и много други съставки, които могат сериозно да увредят здравето и да причинят рак. Намаляването на броя на цигарите е от полза както за пушещите ги, така и за тези около тях.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД