Бременни с по-висок IQ повръщат повече

Бременни с по-висок IQ повръщат повече Сутрешното гадене е може би едно от най-лошите преживявания през бременността. Но това е най-често срещаното неразположение в този период. Въпреки името му, гадене може да настъпи по всяко време на денонощието. Обикновено гаденето е един от първите признаци на бременността и отшумява до към 16-20 гестационна седмица. При някои жени се наблюдава много силно гадене и повръщане, което се предизвиква от почти всяка храна и миризма. Има и такива, при които почти не се наблюдават такива симптоми.    
Проучвания правят връзка между    сутрешното гадене    и по-малкия шанс от усложнения по време на бременността.
Ново проучване, направено от лекари от Канада разглежда ефекта от гаденето по време на бременността върху    развитието на мозъка 
   на бебето. Те правят дългосрочно наблюдение върху неврологичното развитие (интелигентност, поведение, памет, внимание). Проучването включва 92 канадски майки, които имат силно гадене и повръщане, и 29, при които няма такива симптоми.
В повечето случаи повръщането по време на бременност се свързва с много притеснения дали бебето страда, дали получава нужните му хранителни вещества и т. н. Според новото проучване, вместо да изостават в развитието си, тези бебета дори изпреварват другите в развитието си. Според изследователите повръщането по време на бременността има свойството да    засилва развитието на бебета    както вътреутробно, така и след раждането.    
Учените измерват коефициента IQ на всички бебета от проучването и откриват, че тези, чиито майки са страдали от сутрешно гадене, имат    по-висок IQ    от тези с майки, които не са повръщали. Те показват и по-високи резултати и на тестовете за памет и говорни умения.
Това в никакъв случай не означава, че ако нямате    сутрешно гадене    детето ви няма да е интелигентно, допълват изследователите. Всички деца, участвали в проучването, показват нормални резултати на тестовете за интелигентност. Но се установява зависимост между сутрешното гадене и IQ коефициента. Дори има връзка между тежестта на сутрешното гадене и интелигентността.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД