Къде са най-ревливите бебе

Къде са най-ревливите бебеБебетата във Великобритания, Канада, Италия и Холандия плачат най-много. Най-спокойни са новородените в Дания, Германия и Япония.
Това показва проучване на Университета в Уоруик, публикувано в Journal of Pediatrics и цитирано от агенция "Ройтерс".
Британските психолози са направили метаанализ на данни за 8700 бебета в 28 държави, за да създадат първата по рода си универсална таблица за проверка за "нормалния" по продължителност плач в първите три месеца на детето.
Целта на учените е била да установят доколко са разпространените коликите в първите три месеца, пише в. "Гардиън", съобщават от www.dnevnik.bg.
Най-много колики (дефинирани като състояние, което кара децата да плачат повече от три часа дневно поне три дни седмично) са имали бебетата във Великобритания, Канада и Италия. Докато датчанчетата и германчетата са имали най-малко.
Средно бебетата плачат два часа дневно в първите две седмици, в следващите няколко плачът постепенно се увеличава, докато достигне връх от два часа и петнадесет минути дневно на шестата седмица. След това дължината му спада до час и десет минути на третия месец.
"Бебетата по света се различават още от първите седмици в зависимост от това колко плачат", коментира водещият проучването Дитер Волке. "Можем да се поучим от културите, в които бебетата плачат по-малко, включително да разберем дали това зависи от родителите или от фактори, свързани с бременността или с генетиката."
Изследването сочи, че причините за различията между отделните държави могат да се дължат на социално неравенство, стил на родителство, начините, по които майките успокояват децата, или режима на хранене.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД