Във Великобритания медицински сестри масово напускат страната

Във Великобритания медицински сестри масово напускат странатаВ продължение на години медиите разказват историята как имигранти заливат Великобритания, като работят в заведения, в строителството, в търговията и в здравния сектор, основно като медсестри. В противовес на това е масовото изселване на британските медицински сестри, които напускат Националната здравна служба (NHS), заминавайки за Австралия, Канада и САЩ, пише британски сайт.
Недостигът на медицински персонал, който измъчва NHS, постави медицинските сестри под огромно напрежение. Мнозина избират да напуснат.
Само през миналата година 5500 медсестри са избрали да емигрират. За сравнение, през 1997 г. те са били 3400. Това само засилва недостига на персонал в страната.
Скорошно проучване посочва, че 207 от 232 (около 90%) английски болници са страдали от недостиг на персонал за дневна смяна през август миналата година, а недостигът на бройката за нощни смени изглежда незначително по-добре – с приблизително 80% от болниците, изпитващи недостиг на персонал.
Заради недостига, медицински сестри на смяна са често под огромно напрежение, опитвайки се да осигурят нивото на грижи, от което пациентите се нуждаят. Тези нива на стрес, комбинирани с дългите работни часове, сериозно влияят на качеството на техния живот и те търсят алтернативи.
Началната годишна заплата за медицинска сестра във Великобритания е около 15 500 паунда, докато в САЩ същата медицинска сестра може да изкара до 40 000 паунда. В Австралия началните годишни заплати са около $ 55 000 (или  26 500 паунда), при около $ 70 000 (26 500 паунда) средно годишно заплащане за медицинска сестра, и това, без поглед към високо квалифицираните професионалисти.
Предвид тези различия в заплащането и в стандарта на живот, по-ниските нива на стрес и факта, че в САЩ, Австралия и Канада всички говорят английски, не е чудно, че британските сестри решават масово да напуснат страната.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД