Над 90% от зъболекарите са над 55 години

Над 90% от зъболекарите са над 55 годиниНеобходими са бързи промени в нормативната уредба, които да улеснят специализациите в денталната медицина, защото България вече изпитва остър недостиг на специалисти. За това алармира  по време на кръгла маса в Народното събрание председателят на БЗС д-р Борислав Миланов. На апела му на практика вече е отговорено, тъй като промените в наредбата са готови и от няколко дни са на страницата на здравното министерство за обществено обсъждане.
Над 90% от зъболекарите у нас са на възраст над 55 години, а в десет области на страната няма нито един специалист по дентална медицина, каза още д-р Миланов.
Форумът, който се проведе на 8 юли бе иницииран от народния представител д-р Валентин Павлов от РБ и има за цел да извади на светло актуалните проблеми в денталната помощ и да потърси пътищата за решаването им в полза на пациента. Във фокуса на дискусиите бяха поставени въпросите за детското дентално здраве и превенцията на зъбния кариес, както и мерките, които трябва да бъдат предприети, за да бъде спрян процесът на тотално обеззъбяване на нацията. Анализирана бе и темата за мястото на здравното осигуряване в денталната медицина. В работата на кръглата маса участва и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов.  
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД