Дупка в капачката на химикала спасява живота на стотици деца

Дупка в капачката на химикала спасява живота на стотици деца„Добрият дизайн се вижда веднага. Отличният дизайн е незабележим”. В случая този цитат е особено актуален.
През 1991 г. компанията BIC представя на света дизайнерско решение, което остава незабелязано за болшинството: на върха на капачката на свръхпопулярния модел писалка Cristal Pen се появява малък отвор. Мнозина не му обръщат никакво внимание. В същото време това решение спасява живота на много деца. Ако трябва да бъдем точни, става дума за живота на повече от сто деца. И на приблизително толкова възрастни. Само за една година.
Малките деца обичат да пробват на вкус предметите, които им попадат в ръцете. Особено малки предмети, които биха могли да напъхат в устата си. Възрастните пък обожават да гризат капачката на химикала, когато мислят съсредоточено или са нервни. Капачката много бързо може да попадне в трахеята и да блокира дишането. Отворът в капачката помага на пострадалия да получи необходимата доза кислород до идването на Бърза помощ.
Във връзка с новото дизайнерско решение Британският институт по стандартите внесе поправка в препоръките за производството и използването на писалките Cristal Pen.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД