Средната продължителност на живота у нас е 71 г. за мъжете и 78 за жените

Средната продължителност на живота у нас е 71 г. за мъжете и 78 за женитеЖителите на столицата живеят най-дълго - средно около 76 години. За сравнение най-ниска е продължителността на живота във Враца - по 72 години.
Това показват данните на Националния статистически институт за миналата година.
Очаквано, дълголетието е пряко свързано със стандарта на живот в съответното населено място. София е градът с най-високи средни доходи и най-висок стандарт на живот на населението, докато регионът на Враца е един от най-бедните в България.
Различната смъртност при мъжете и жените, както и сред населението в градовете и селата, определят и различната средна продължителност на живота при тези категории население.
Средната продължителност на живота при мъжете е 71 години, докато при жените е със 7 години по-висока - 78 години. От статистиката отчитат, че България е в топ три на държавите от Евросъюза с най-ниска средна продължителност на живота, като преди нас са само Литва и Латвия. Най-дълго пък живеят гражданите на Италия и Испания.
Сърдечносъдовите заболявания остават главна причина за смъртността в ЕС. Те са причина за 40% от смъртните случаи, следвани от раковите заболявания, които убиват 24 на сто от европейците.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД