В Сливен правят първия спешен център само за роми

В Сливен правят първия спешен център само за ромиСливен ще е първият град със Спешна помощ само за роми. Проектът е на Българския червен кръст, който си постави задачата да изгради медицински центрове в ромските махали във всички големи градове у нас.
Обмисля се към всеки от тях да бъде осигурена по една линейка, чиито шофьори да бъдат роми, както и да се обучат ромски представители в оказване на първа долекарска помощ.
Към здравния център в Сливен се предвижда разкриването и на три кабинета – гинекологичен, педиатричен и кабинет за общопрактикуващ лекар.

Срокът за изпълнение на проекта е три години и той ще бъде реализиран съвместно с неправителствените организации „Лекари на света” - Франция, Фондация „Здравето на ромите” и Сдружение „Ромска академия за култура и образование“.
Освен лечебното заведение в квартала ще бъдат построени също така обединено детско заведение и общностен център.
Финансирането ще дойде от Българо-швейцарската програма, която подпомага проекти в образованието и общностното развитие.
Стойността на проекта е около 3 млн. лв., от които половината ще бъдат за строителство, а останалите - за обзавеждане и оборудване на детското заведение.
Обектът ще бъде реализиран в близост до Центъра за административно обслужване на граждани в кв. „Надежда”.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД