Три чаши кафе на ден пазят от чернодробни болести

Три чаши кафе на ден пазят от чернодробни болестиНови и нови предимства на консумацията на кафе се откриват всяка година. Поредното проучване показва, че три чаши на ден от ароматната гореща напитка предпазват черния ви дроб от различни възпаления и защитават клетките му.
Проблемът е, че високият прием на кофеин не е полезен за здравето и може да доведе до загуба на памет, повишен сърдечен ритъм и рак. Учените са установили, че в кафето има вещества, които действат за образуването на предпазни ензими, действащи благоприятно върху клетките на черния дроб.
В изследването са участвали 27 793 души на възраст 20 години и нагоре. Те са водели записки за това колко кафе пият дневно. Екип е измерил ензимите в кръвта им и действието им върху черния дроб.
Тези, които са консумирали по три чаши кафе на ден, са имали по-стабилен черен дроб и положителни ензими в кръвта, отколкото хората, които не пили кафе или заложили на безкофеиново кафе.
Все още не е съвсем ясно дали безкофеиновата напитка може да има същия защитен ефект като кофеиновата, но при всички положения е по-добрият вариант от тоталния отказ от кафе. Предстоят още изследвания.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД