Ябълката вреди на зъбите и венците не по-малко от шоколада?

Ябълката вреди на зъбите и венците не по-малко от шоколада?Ябълката може и да е полезна за здравето, но е не по-малко вредна за зъбите и венците от шоколада и сладкишите, според британски стоматолози.
Здравните специалисти са на мнение, че плодовете са опасни за зъбите след като са провели анкета сред зъболекари, хигиенисти и други специалисти в областта на стоматологията. Една трета от специалистите твърдят че плодът, който се смята за един от най-здравословните всъщност вреди на зъбите също като сладките храни.
Четири на всеки пет души са предупредили, че яденето на плодове помага за разрушаване на зъбите, за ерозия на зъбния емайл и за появата на зъбна плака, сочат данните от анкетата.
Малко по-малко от половината от анкетираните експерти предупреждават, че плодовият сок също е една от основните причини за възникване на проблеми със зъбите и венците. Повече от една трета отбелязват, че храни като чипсът например също не са полезни.
Предишно изследване, извършено от Стоматологичния институт на Кралския колеж в Лондон, показва, че плодовете влияят също толкова зле на зъбите, колкото и газираните напитки.
Пародонтологът Робин Сеймур от университета на Нюкасъл разказва: "Анкета показа, че 23 % от възрастните хора си мият зъбите само по един път на ден. Въпреки популярността на електрическите четки за зъби, много хора, които си мият зъбите по два пъти на ден, все пак не успяват да ги почистят както трябва. А това повишава риска от различни болести на зъбите и венците".
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД