Бадемите гарантират по-слаби бедра

Бадемите гарантират по-слаби бедраБадемовите ядки са богати на хранителни вещества и само шепа от тях може да намали мазнините по краката и талията. Полезни са и за сърдечносъдовата система, тъй като намаляват холестерола.
Ако хапвате по 40-50 грама бадеми на ден в продължение на 12 седмици вероятността да ви застигне рана смърт намалява доста, твърдят изследователи от университета в Пенсилвания (80 на сто от случаите от преждевремена смърт са заради сърдечносъдови заболявания).
Най-новите проучвания сочат, че консумацията на бадеми води до сериозно намаляване на обиколката на корема и бедрата.
Намаляването на мазнините в областта на корема е особено полезно, тъй като води до метаболитен синдром (комбинация от диабет, високо кръвно и затлъстяване).
Д-р Клер Беримън, водещ изследовател на проучването, заявява: „Нашето изследване установи, че ако човек замести високо-въглехидратната си закуска с една шепа бадеми, той може да подобри цялостното здраве на сърцето си, а освен това и да отслабне в областта на талията и бедрата. Бадемите съдържат растителни протеини и потискат апетита. Те са богати на полезни мононенаситени мазнини и витамин Е, който предпазва от UV лъчите и от болестта на Алцхаймер. В люспите на бадемите има флавоноиди, които действат като антиоксиданти.“
Освен това според друго проучване бадемите повишават мъжкото либидо и качеството на сперматозоидите.
„Здравна поща“

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД