Култовият готвач Джейми Оливър осъди "Макдоналдс"

Джейми ОливърКултовият готвач Джейми Оливър осъди гиганта в сферата на бързото хранене "Макдоналдс". Оливър успя да докаже, че към каймата, от която се приготвят кюфтета във веригата, се прибавя амониев хидроокис (Е527). Процесът е наречен „розов слузест процес“.В нагледна демонстрация Джейми показва как се приготвя месото за пилешки бургер - от кожата, мазнината и вътрешните органи на пилето.
Преди време Оливър проведе кампания за здравословното хранене в училище.
След като доказа, че децата могат да се хранят здравословно и в училищните бюфети, британското правителство отпусна на проекта 280 милиона паунда.
Знаменитият готвач е собственик на ресторант Fifteen, в който деца в затруднено финансово положение с криминални досиета или дислексия са безплатно обучавани и имат възможност да развиват кулинарните си умения. Заради многобройните му каузи, зрителите на ВВС обявиха Джейми Оливър за "Най-вдъхновяващата политическа фигура на 2005".
След съдебното решение "Макдоналдс" обявиха, че ще променят рецептите си, но отричат това да е свързано с кампанията на Оливър. В официалния сайт на компанията се потвърждава, че предлаганата от тях храна е проверена от Комисията за контрол на храните и лекарствата, както й че решението им да се спре третирането на месо с амониев хидроокис датира от август 2011 година.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД