Какви навици спомагат да пълнеем

Какви навици спомагат да пълнеемЕстествено липсата на движение е един от основните, но за ефекта от ленивостта знае всеки. Не са много обаче хората, които са наясно, че недоспиването е фактор за сериозно напълняване, защото при недостиг на сън организма започва да произвежда по-големи количества от хормон, засилващ апетита. Логично - предпазва се от загуба на енергия. Дори час по-малко от 8 часа да спим, рискуваме 3% увеличение на теглото за месец.
Друга вредна привичка е да плащате обяда или вечерята си в заведения с кредитна карта. Плащащите с карта, вместо кеш,обикновено харчат за храна и напитки 30% повече и следователно консумират повече, е доказано в изследване на VIZA.
Храненето с бързи закуски е другият лош навик - ако жена, тежаща около 65 кг веднъж седмично се храни с храна, тип бърза закуска, за година увеличава трайно теглото си с 2 кг дори ако в останалото време се храни здравословно.
Не бива да се отказвате от закуската. Едно врено яйце сутрин не само поддържа ситостта дълго, но и има задейства на по-бързи обороти обмяната на веществата. Ако добавите и чаша кафе, по възможност с не много захар, закуската ще доведе до загуба на тегло.
Любителите на паста няма защо да се лишават от нея, ако искат да отслабнат малко, само трябва да заменят пшеничната с пълнозърнеста.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД