Прекомерното потене не топи килограми

Прекомерното потене не топи килограмиМнозина смятат, че прекомерното потене е ключът към постигането на хубава фигура. Оказва се обаче, че това е само мит.
Често активността във фитнес залата се засилва през лятото, като идеята е, че топлото време води до горене на повече калории, поради отделянето на големи количества пот. Голяма част от теглото на тялото е вода – 75%, и когато загубим някакво тегло вследствие на потене, резултатите са само временни, обясняват те.
Те разказват още, че е тенденция много мъжете с наднормено тегло да започват да тренират във фитнес залата, по време на летния сезон. Истината е, че килограмите се редуцират, когато тренировките са редовни, а най-важен е хранителният режим.
Единственият начин да се отслабне е като се изгарят мазнините, чрез намаляване на калорийния прием, повече упражнения – или комбинация от правилно хранене и физическа активност.
Тази „вредна“ нагласа, че прекомерното потене оформя перфектна фигура, може да окаже неблагоприятно въздействие върху организма. То не просто е неефективно, но може и да причини дехидратация, загуба на жизненоважни минерали и електрилити. Това може да доведе до тежки увреждания на бъбреците и сърдечносъдовото здраве.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД