Куркумата e ефикасна алтернатива на аспирина

Куркумата e ефикасна алтернатива на аспиринаКуркумата е едно от най-подробно изследваните растения днес. Лечебните й свойства и съставки (основно куркумин) са били обект на повече от 5600 рецензирани и публикувани био-медицински изследвания. Всъщност, 5-годишните ни изследвания по проекта, свързан с това свещено растение разкри повече от 600 потенциални превантивни и терапевтични приложения, както и 175 отделни полезни физиологични ефекта на куркумата. Не е за чудене, че все по-голям брой изследвания заключават, че тя има по-благоприятни свойства в сравнение с множество и различни конвенционални лекарства.
Изследване откри, че стандартизиран препарат от куркуминоиди, извличани от куркумата, има по-благоприятни свойства в сравнение с лекарството atorvastatin (статин с търговско име Lipitor) що се отнася до ендотелната дисфункция, основната патология на кръвоносните съдове, която причинява атеросклерозата, като също така снижава възпалението и оксидативния стрес при пациенти с диабет тип II.
Основният полифенол в куркумата, пигментът с шафранено жълт цвят, познат като куркумин, има същото положително въздействие като това на стероидите в контролирането на хроничен преден увеит, възпалително заболяване на очите.
Куркуминът действа така добре, както кортикостероида дексаметазон в животински модел като алтернативна терапия за предпазване от травми, свързани с трансплантация на бял дроб, като снижава възпалителните гени.
През 1996 г. изследване ин виво и екс виво откри, че куркуминът има антитромбоцитни и простациклин модулиращи свойства, съперничащи на тези на аспирина, което показва, че той може да е ценен за пациенти, предразположени към съдова тромбоза и нуждаещи се от лечение на артрит.
Куркуминът е ефикасна алтернатива на лекарствата аспирин, ибупрофен, сулиндак, фенилбутазон, напроксен, индометацин, диклофенак, дексаметазон, целекоксиб и тамоксифен с противовъзпалителното си и анти-пролиферативно действие срещу туморните клетки.
Куркумата и нейните съставки разкриват забележителните си терапевтични свойства и в изследванията, проведени за тяхната роля при резистентни на дадено лекарство и на множество лекарства видове рак.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД