Мъжете с бръснати глави са по-добри лидери?

Мъжете с бръснати глави са по-добри лидери Мъжете с обръснати глави са с по-силен характер и потенциал да бъдат лидери. Изследователи от университета в Пенсилвания провеждат две проучвания, за да установят как мъжете с голи глави се възприемат от околните.
В първото проучване участие взимат 60 души. Те разглеждат различни снимки на мъже, на една и съща възраст еднакво облечени, но с различна дължина на косата.
Мъжете с бръснати глави са оценени от доброволците като по-влиятелни и авторитетни.
Във второто проучване, на всеки от доброволците е показана снимка на един и същ човек, като на едната е с коса, а на другата - с гола глава.
Доброволците оценяват човека на снимката, когато е с гола глава като по-доминантен и с няколко сантиметра по-висок от реалната му височина.
Косата променя чертите на лицето и създава друга представа у околните, коментират причината специалисти. По този начин, дали с коса или без, хората създават определен характер и впечатление в околните. Не случайно прическата е важна част от първото впечатление при ново запознанство.
Специалисти напомнят, че всяко впечатление предизвикано от външни белези, е временно и може да се опровергае или потвърди единствено след опознаване на човека.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД