Жените искат миловидни мъже, господата - дами с интелект

Жените искат миловидни мъже, господата - дами с интелектИнтересни факти са установили психолозите от университета в Ливърпул (University of Liverpool) при изследване как съвременния човек избира партньор за сериозна любовна връзка. Те с изненада установили, че прастарият механизъм жените да предпочитат здрав мъж, видимо излъчващ тестостерон, а мъжете - плодовита, според белезите жена, работи сред все по-малко хора.
От типа "младия Шварценегер" са били привлечени само дами, които считат себе си за красавици. Вероятно изборът има общо със самочувствието на този тип жени, че ще бъдат в състояние да контролират в своя полза високите нива тестостерон на половинката.
Повечето от дамите обаче са заложили на мъже с по-меко излъчване - миловидни и нежни. Причината е, че точно този тип асоциират с вярност и грижовност.
Господата пък съвсем смаяли изследователите: за тях привлекателността на една жена скачала главоломно, ако мъжът, с когото е (предлагани са им били снимки с обработени по различен начин черти на двойки), изглеждал така, както самите те искат да изглеждат или пък имал излъчване и белези за успех в сфери, в които те искат да се реализират. Класическото мъжко предпочитание за женско лице с големи очи и малко носле играело роля само за по-първични господа, обикновено от по-ниши социални слоеве. По-голямата част заложили при избор на обект за трайна връзка на дами с хармонични лица и тела, излъчващи интелект.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД