Печено месо и мед правят мъжа моногамен

Печено месо и мед правят мъжа моногаменСпоред скорошно проучване на германски учени моногамията при хората зависи от "любовния хормон" окситоцин, който помага за създаването на връзката между майката и детето.
Специалисти от университета на Бон са изследвали ефекта на хормона върху двойки, търсейки отговор на въпроса кои незнайни сили карат любящите партньори да остават верни един на друг.
Авторите на проучването са установили, че секретираният в мозъка хормон окситоцин играе важна роля в изграждането нa връзката между партньорите и поддържането на моногамни отношения.
Хормонът стимулира наградната система в мозъка на мъжете, в резултат на което те виждат обичаните си партньорки си като изключително привлекателни и ги намират за по-атрактивни от другите жени.
Кои са най-добрите начини за повишаване на окситоцина в организма? Разбира се, на първо място е интимността. Съчетан с повече целувки и доковане, сексът осигурява много по-силно и по-дълго отделяне на окситоцин.
Масажите са безпогрешен начин за стимулиране на нивата на окситоцин в кръвотока и също имат сходен ефект, като се започне от държането за ръка и се стигне до прегръщането и гушкането.
Хормонът може да си набавим дори и със самото бленуване на половинката. Оказва се, че щастливо омъжените жени например незабавно отделят доза окситоцин, когато ги попитат за съпрузите им.
Той се повишава и когато се наслаждаваме на гледки, звуци и ухания, които ни носят успокоение и радост. Същото важи и за молитвата, съзерцанието и медитацията. Хормонът на любовта се отделя в по-високи дози и при всякаква физическа активност, както и когато играем с домашния си любимец.
Окситоцинът се “подхранва” с печено месо, мед, плодове, особено с авокадо, което обаче при беленето не бива да се наранява.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД