Скуката убива физически

Скуката убива физическиКолкото повече скучае човек, толкова по-рано умира. Това е заключението на британски учени от Университетския колеж в Лондон. Сама по себе си скуката не убива, но тя бързо се превръща в причина за опасно за здравето поведение - злоупотреба с алкохол, цигари, наркотици или поява на психични отклонения, които провокират преждевременна смърт.
Учените са анализирали резултатите от анкети, проведени преди повече от 25 г., сред близо 20 хиляди души на възраст от 35 до 55 г.
През 2009 г. те изготвили статистика колко от анкетираните са починали и какво е здравето на останалите. Оказало се, че сред тези, които са се оплакали, че водят скучен живот, смъртността е над 2 пъти по-висока, като основна причина за нея са били сърдечносъдови заболявания.
Макар по думите на самите специалисти резултатите да са все още предварителни, връзката между скуката и по-ранната смърт изглежда напълно логична - скучаещият човек няма мотивация да се храни правилно, да води физически активен начин на живот.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД