Бракът съкращава живота на жената, удължава този на мъжа

 Бракът съкращава живота на жената, удължава този на мъжаБракът действа различно върху продължителността на живота на двата пола, гласят резултатите от мащабно изследване, обхванало над 100 000 души в различни страни на Европа.
Бракът “дава” на мъжете още 1,7 г. живот, а “отнема” на жените поне 1,4 години.
Стресът в резултат на необходимостта да се съвместяват две функции – работеща жена и домакиня, е най-често посочваната причина за по-краткия живот на омъжените жени.
Друг фактор, установен от група учени от университета в Магдебург, Германия, е присъщата на жената склонност да подражава в поведението си на съпруга.
“Например много жени, които са били непушачки преди брака, в последствие започват да пушат”, твърди проф. Стефан Фелдер – ръководител на изследването.
Немските изследователи предполагат, че редовният сексуален живот също е възможна причина за съкращаването на живота при омъжените жени – заради хормоналните изменения, които настъпват в женския организъм, докато същият фактор при мъжете е градивен.
Европейското изследване също така е установило, че за 20 г. дължината на живота се е увеличла и при двата пола – с 5,1 г. при мъжете и с 3,7 г. при жените.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД