Усмивката на всеки е различна

Усмивката на всеки е различнаУстата изразява емоции - усмивка, смръщване, ахване, смущение или вътрешното щастие, което не можем да скрием. И това без дори да сме взели предвид факта, че устните сами по себе си могат да са в тонове различни форми и размери. Нищо чудно, че устата предава съобщения по всевъзможни начини.
Фините мускули на устата определят как комуникираме с обкръжението си. Повече от 10 мускула са свързани с кръглия мускул около устата (а това е само едно малко количество в сравнение с броя около очите).

Прочети още...

Какаото помага на мозъка

Какаото помага на мозъкаВ зърната на какаото се съдържа много полезно вещество - флаванол, който е в състояние значително да подобри кръвообращението в мозъка.
Според данните от изследване, флаванолът може да бъде успешно включен при лечението на болести, свързани със слаб кръвоток в съдовете на мозъка.
Но не всички видове какао на пазара съдържат достатъчно количество флаванол.

Прочети още...

Пристрастяването към любовта

Пристрастяването към любовтаСлед поколения поети, опитващи се да разгадаят мистерията на любовта, и поп певци, повтарящи, че ние сме пристрастени към нея, най-накрая учените откриха ясни доказателства, че любовта наистина е наркотик. Те установиха наличието на естествени стимуланти, произвеждани в човешкото тела, които ни карат да се влюбим и да се привържем един към друг.

Прочети още...

Умствена “гимнастика” за пролетно настроение

Умствена “гимнастика” за пролетно настроениеВсяка жена поне веднъж в живота си е спазвала диета или е правила утринна гимнастика. Предлагаме ви да направите
същото, но не с тялото, а с мислите си. Нали, за да изглеждаме добре, ние се нуждаем от добро настроение и усмивка.
Утринна мисловна гимнастика
Не бързайте. Събуждайки се, полежете малко в леглото, без да отваряте очи. Помислете какво искате да получите от днешния
ден. Мислено си избройте всички спешни и важни събития. Каква искате да се видите във всяка ситуация? Как се държат с
вас вашите колеги, близки, приятели? Нанизвайте събитията като мъниста, за да получите огърлицата, която най-много харесвате.

Прочети още...

Къде са най-ревливите бебе

Къде са най-ревливите бебеБебетата във Великобритания, Канада, Италия и Холандия плачат най-много. Най-спокойни са новородените в Дания, Германия и Япония.
Това показва проучване на Университета в Уоруик, публикувано в Journal of Pediatrics и цитирано от агенция "Ройтерс".
Британските психолози са направили метаанализ на данни за 8700 бебета в 28 държави, за да създадат първата по рода си универсална таблица за проверка за "нормалния" по продължителност плач в първите три месеца на детето.
Целта на учените е била да установят доколко са разпространените коликите в първите три месеца, пише в. "Гардиън", съобщават от www.dnevnik.bg.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД