Медът бори махмурлука

Медът е най-ефикасен срещу махмурлукаМедът е най-ефикасното средство срещу махмурлук, категорични са британски учени от Кралското дружество на химиците.
Фруктозата, която съдържа медът, спомага за по-бързото разграждане на алкохола. Освен това той ни пази от резки промени в нивото на алкохол, което пък е причина за пристъпа на главоболие при махмурлука.
Сладкият натурален продукт има способността да извлича токсините от организма.

Прочети още...

Не изхвърляйте обелките от лука

Не изхвърляйте обелките от лукаВ обелките от лука и останалите части от него, които обичайно изхвърляме, се съдържа мощен коктейл от съединения, полезни за здравето, твърдят учени от Автономния университет на Мадрид.
Най-горните, изсъхнали напълно или потъмнели, слоеве на лука съдържат голямо количество фибри и флавоноиди, а твърдата част откъм корените му, която хората изрязват – сернисти съединения и полимери на фруктозата.
Испанските учени съветват потъмнелите горни части на лука да се използват при готвене,

Прочети още...

8 неподозирани ползи от усмивката

Усмивката има физиологични и психологични ползи върху човека

8 неподозирани ползи от усмивкатаВ нашето ежедневие и в забързания начин на живот, който водим, често забравяме за усмивката дори и несъзнателно. Понякога сме толкова отдадени в работата си или на мислите за проблемите си, че напълно забравяме да се усмихваме. Често мислим върху това, което не сме или сме пропуснали възможността да направим, за миналото или за настоящите ни страхове.
Така, за жалост, забравяме за насладата. Насладата от какво? - Насладата от живота, от малките моменти в ежедневието, за миговете, които ни правят щастливи, за моментите споделени с любими хора... за усмивките, които ни правят живи!

Прочети още...

102 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" 2017/2018 г.

102 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" 2017/2018 г.102 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето", за учебната 2017/2018 г., съобщиха от Министерство на здравеопзването. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс "Проектът на нашия клас за живот без тютюн".

Прочети още...

Усмивката на всеки е различна

Усмивката на всеки е различнаУстата изразява емоции - усмивка, смръщване, ахване, смущение или вътрешното щастие, което не можем да скрием. И това без дори да сме взели предвид факта, че устните сами по себе си могат да са в тонове различни форми и размери. Нищо чудно, че устата предава съобщения по всевъзможни начини.
Фините мускули на устата определят как комуникираме с обкръжението си. Повече от 10 мускула са свързани с кръглия мускул около устата (а това е само едно малко количество в сравнение с броя около очите).

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД