И една безсънна нощ влияе на нашето ДНК

И една безсънна нощ влияе на нашето ДНКВсички знаят, че сънят е важен, но това не спира милиони да остават до късно и да пренебрегват почивката си всяка вечер. Има достатъчно изследвания, които показват как липсата на достатъчно сън може да повлияе на психичното здраве, но експертите предупреждават, че това също повишава риска от сърдечни заболявания, а може да доведе и до наддаване на тегло и дори може да промени начина, по който се държи нашето ДНК. За това разказва Стъди Файндс (БГНЕС).

Прочети още...

Как лишаването от сън влияе на апетита?

Как лишаването от сън влияе на апетита?Получаването на твърде малко сън може да повлияе върху апетита и по-специално върху консумирането на определен вид храна.
В изследване са тествани мъже, след като са спали в продължение на 8 часа и такива, които са недоспали, изследователите измерили апетита и по-конкретно нивата на грелин, хормон на глада. Резултатите показват, че след бодуване през нощта нивата на грелин били по-високи, отколкото при достатъчно сън. Също така след недоспиване мъжете избрали по-големи порции храни.
Изследователите твърдят, че лишаването от сън може да повлияе върху апетита по два начина. При първия начин хората консумират повече храна, за да компенсират недоспиването и липсата на енергия. Второ, недостигът на сън повишава чувствителността на мозъка към по-големи порции храни и висококалорични храни.

Прочети още...

11 ефективни начина за премахване на дървениците веднъж завинаги

11 ефективни начина за премахване на дървениците веднъж завинагиДървениците са достатъчно умни, за да се крият далеч от слънчевата светлина и в пукнатини и процепи, които трудно могат да бъдат достигнати. Затова тази напаст не бива да се подценява. За щастие, има някои безопасни и ефективни начини, чрез които да се справите с тези кръвосмучещи гадини.
1. Пробвайте с пара
Парата ще ги накара да излязат от скривалищата си, а ако попаднат директно в потока от пара, високата температура дори може да ги убие. Задължително трябва да изперете и чаршафите на висока температура с малко оцет, а после да ги прострете на слънце.
2. Или със сешоар

Прочети още...

Защо никога да не оставяте бутилка в колата през лятото

Дори уж безобидната минерална вода може да предизвика пожар, твърдят експерти
 
Защо никога да не оставяте бутилка в колата през лятотоМнозина от нас имат иначе полезния навик да носят бутилка с вода в колата си. През лятото обаче това крие неочаквани рискове, твърдят експерти от пожарната служба на американския град Мидуест Сити.
Ако бутилката е пластмасова, продължителното й излагане на слънце и високи температури освобождава някои химикали от опаковката и прави водата опасна за пиене. Но съществува дори и по-сериозна заплаха, както установил американският техник по батериите Диони Амучастеги. Докато си седял в камиона по време на

Прочети още...

Фенове пратиха на лекар Денис Ричардс

Фенове пратиха на лекар Денис РичардсФенове забелязаха, че щитовидната жлеза на Денис Ричардс е уголемена и я алармираха да отиде на лекар. След като звездата получила множество писма по повод снимките й, на които ясно си личало, че има проблем с гушата, тя решила да ги послуша, съобщава сп. "People". "Прави сте. Просто това беше нещо, на което не съм обръщала внимание, докато не ми го показахте", написа холивудската звезда в Instagram.
След като отишла на ендокринолог и ехография на щитовидната жлеза, Ричардс разбрала, че трябва да се подложи на безглутенова диета, за да се почувства по-добре. "Невероятно е как за толкова малко време без глутен щитовидната ми жлеза се промени", споделя актрисата в социалната мрежа. "Нямах представа как храненето ни влияе толкова много на нашите тела...", обяснява още звездата и благодари на всички хора, които са й казали навреме да обърне внимание на здравето си.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД