Спането в палатка бори безсънието

Спането в палатка бори безсъниетоСпането в палатка може да помогне при безсъние. Специалисти смятат, че експозицията на естествената светлина на разсъмване и привечер, на която сме изложени, когато сме в палатка, помага за „сверяването” на вътрешния биологичен часовник.
След преспиване в палатка се събуждаме много по-свежи и отпочинали, обясняват изследователите.

Прочети още...

Ябълката вреди на зъбите и венците не по-малко от шоколада?

Ябълката вреди на зъбите и венците не по-малко от шоколада?Ябълката може и да е полезна за здравето, но е не по-малко вредна за зъбите и венците от шоколада и сладкишите, според британски стоматолози.
Здравните специалисти са на мнение, че плодовете са опасни за зъбите след като са провели анкета сред зъболекари, хигиенисти и други специалисти в областта на стоматологията. Една трета от специалистите твърдят че плодът, който се смята за един от най-здравословните всъщност вреди на зъбите също като сладките храни.

Прочети още...

Сълзите съдействат за справяне в трудни ситуации

Сълзите съдействат за справяне в трудни ситуацииНе е лошо човек да си поплаче. В това вярват австралийски учени, според които плаченето не само успокоява човек, но и регулира сърдечния му ритъм, пише Daily Mail. Според специалистите, именно сълзите съдействат за справяне в трудни ситуации. Учените го обясняват с психологични и биологични промени, с изхвърляне на токсини.
В университета на Куинсланд, екип, ръководен от Леа Шарман, работил със 197 жени. Участничките в експеримента гледали тъжно или неутрално видео 17 минути.

Прочети още...

Нисковъглехидратната диета върви и с малко алкохол?

Нисковъглехидратната диета върви и с малко алкохол?Алкохолните напитки се правят от ферментирали натурални захариди и скорбяла, която превръща захаридите в алкохол. Калориите, приемани от алкохола, обикновено биват наричани от диетолозите „празни калории“ - защото нямат никаква хранителна стойност. От друга страна, четири типа вещества осигуряват на нашето тяло калории, които могат да се използват за генериране на енергия: мазнини, въглехидрати, протеини и алкохол.

Прочети още...

Болест ли е мързелът?

Болест ли е мързелът?Няма човек, който да не обича от време на време да мързелува. Когато лентяйството е с мярка, то не се смята за прегрешение, но при някои хора мързелът достига и до болестно състояние.
Преди години широко разпространено е било твърдението, че мързелът е един от смъртните грехове. Той бил тълкуван като отчаяние, апатия и нежелание за по-добър живот. По-късно добило популярност схващането, че само богатите можели да си позволят да му се отдават. Което в някаква степен важи и днес.

Прочети още...

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД