8 неподозирани ползи от усмивката

Усмивката има физиологични и психологични ползи върху човека

8 неподозирани ползи от усмивкатаВ нашето ежедневие и в забързания начин на живот, който водим, често забравяме за усмивката дори и несъзнателно. Понякога сме толкова отдадени в работата си или на мислите за проблемите си, че напълно забравяме да се усмихваме. Често мислим върху това, което не сме или сме пропуснали възможността да направим, за миналото или за настоящите ни страхове.
Така, за жалост, забравяме за насладата. Насладата от какво? - Насладата от живота, от малките моменти в ежедневието, за миговете, които ни правят щастливи, за моментите споделени с любими хора... за усмивките, които ни правят живи!

Прочети още...

102 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" 2017/2018 г.

102 проекта на ученици от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" 2017/2018 г.102 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето", за учебната 2017/2018 г., съобщиха от Министерство на здравеопзването. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г., приета с Решение № 538 от МС на 12.09.2013 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс "Проектът на нашия клас за живот без тютюн".

Прочети още...

Усмивката на всеки е различна

Усмивката на всеки е различнаУстата изразява емоции - усмивка, смръщване, ахване, смущение или вътрешното щастие, което не можем да скрием. И това без дори да сме взели предвид факта, че устните сами по себе си могат да са в тонове различни форми и размери. Нищо чудно, че устата предава съобщения по всевъзможни начини.
Фините мускули на устата определят как комуникираме с обкръжението си. Повече от 10 мускула са свързани с кръглия мускул около устата (а това е само едно малко количество в сравнение с броя около очите).

Прочети още...

Какаото помага на мозъка

Какаото помага на мозъкаВ зърната на какаото се съдържа много полезно вещество - флаванол, който е в състояние значително да подобри кръвообращението в мозъка.
Според данните от изследване, флаванолът може да бъде успешно включен при лечението на болести, свързани със слаб кръвоток в съдовете на мозъка.
Но не всички видове какао на пазара съдържат достатъчно количество флаванол.

Прочети още...

Пристрастяването към любовта

Пристрастяването към любовтаСлед поколения поети, опитващи се да разгадаят мистерията на любовта, и поп певци, повтарящи, че ние сме пристрастени към нея, най-накрая учените откриха ясни доказателства, че любовта наистина е наркотик. Те установиха наличието на естествени стимуланти, произвеждани в човешкото тела, които ни карат да се влюбим и да се привържем един към друг.

Прочети още...


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД