Спете повече за красота

Спете повече за красотаТерминът „сън за красота“ е реалност. Всъщност, кожата ни използва времето, през което спим, за да излекува нанесените през деня увреждания и да се възстанови. По този начин тя подобрява вида си, а като се събудим се чувстваме свежи и „комфортно в кожата си“.
В тази връзка има една простичка формула и тя е: повече сън = по-чиста кожа, по-малко сън = стрес. Когато ние и кожата ни сме стресирани, започват да се появяват пъпки и черни точки – зависимост, която важи с пълна сила и при възрастните. В едно проучване експерти установяват, че студентите имат много повече проблеми, свързани с кожата, поради стреса и недоспиването около сесиите.
Тъмните кръгове около очите често се дължат на генетична предразположеност. Когато сънят не достига обаче, те могат да станат още по-тъмни. Променя се дори и цветът на кожата ни. Спането стимулира кръвообращението към кожата, придавайки й цвят и жизненост. В противен случай, тя може да изглежда бледа и на петна.
От друга страна, ако сме от онези нощни птици, които често се измъкват нощем от леглото, за да хапнат нещо, нека среднощната закуска да не съдържа сол – по-скоро парче плод или зеленчук. Храните, които са с високо съдържание на сол, могат да причинят задържане на течности, които да доведат до подпухналост на сутринта.
Вечер преди лягане чаша вино може да ни се стори един добър завършек на деня. Консумацията на алкохол вечерно време, макар и в неголеми количества, може да дехидратира кожата, като в същото време порите може да станат по-видими.
За сметка на алкохола, трябва да консумираме повече вода, която ще хидратира организма ни, което неминуемо ще окаже благоприятен ефект и върху кожата.
„Здравна поща”, i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД