Тиква за красота

Тиква за красотаС помощта на тази едра красавица може да се освежи цветът на лицето и да се отстранят излишните и така грозни дефекти, като пъпките.
Тиквени маски
Кашицата от настъргана тиква и изцеденият от нея сок са отлично тонизиращо средство за всеки тип кожа. В сока се топи памучен тампон, а кашицата се нанася върху марлена салфетка или направо върху лицето. Компресът престоява 15-20 минути и след това се измива с хладка вода. Тази процедура се прилага 2-3 пъти седмично. Продължителността на курса е 15-20 компреса. Желателно е да се редуват компреси от сок и кашица.
За да придадете на лицето си свежест, пригответе емулсия от сурови тиквени семки. Обелете ги, счукайте ги и ги пуснете във вряща вода в съотношение 1:10. Варете ги до получаването на еднородна маса. С получената емулсия мажете лицето си и след 15-20 минути измийте с топла вода.
За да се избавите по-бързо от пъпките и да свиете порите, натъркайте лицето си с парче тиква.
За всеки тип кожа. В кашица от 3 с.л. варена тиква добавете яйчен жълтък и 1 ч.л. мед. Нанесете маската на лицето топла и я оставете 10-15 минути, а след това я измийте със студена вода. След такава процедура кожата видимо се освежава.
За суха кожа. 2 с.л. варена тиква се разбиват добре и се смесват с 1 с.л. зехтин или друго растително масло. Маската се нанася върху лицето за 20 минути, а след това се измива с хладка вода.
Маска за снемане на отоци. 2 с.л. ситно нарязан атиква се заливат с неголямо количество вода и се варят на слаб огън 10 минути. Добавя се 1/2 ч.л. мед и се разбърква. Получената смес в топло състояние се нанася върху марля, която се слага на лицето, а отгоре се покрива с кърпа. Този компрес престоява върху кожата 20-30 минути, след което се измива с хладка вода. Тази процедура се прави през ден, а курсът е 3-4 маски.
Маска за отстраняване на лунички и пигментни петна. Сурови семки от тиква се обелват и счукват. Заливат се с вода в съотношение 1:1. Получената маса се смесва с мед в съотношение 2:1. Маската се прилага всеки ден на лицето за 30 минути до постигането на желания резултат.
"Здрана поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД