Содата за хляб е отличен козметичен продукт

Содата за хляб е отличен козметичен продуктОсвен с помощта на скъпи козметични продукти, кожата на лицето може да се поддържа и с естествени средства, и то в домашна атмосфера. Освен в кулинарията, содата за хляб има и други полезни приложения. Едно от тях е за разкрасяване.
Разтворена в малко топла вода, содата за хляб може да се използва като маска за лице. По този начин се почистват порите в дълбочина и се изравнява текстурата на кожата.
Приложението й е подходящо при акнеична кожа.
Премахва черните точки, кистички и други несъвършенства, характерни при този козметичен проблем.
Използвана като ексфолиант, отстранява мъртвите кожни клетки, без да увеличава чувствителността на кожата, което може да се случи при използването на козметични продукти, съдържащи химикали, ароматизатори и др.
Освен за кожата на лицето, содата за хляб може да се използва и за грижа за краката. Накисването за известно време на краката в топла вода с разтворена сода за хляб омекотява грубата кожа и премахва мъртвите кожни клетки. Препоръчително е след това краката да се намажат с овлажняващ крем за допълнително подхранване.
Идеално средство е срещу гъбички по краката.
Използването на сода за хляб като душ-гел действа детоксикиращо на кожата, тъй като отстранява и натрупани токсини.
Наръсването на малко количество сода за хляб върху четката за зъби и последващо внимателно почистване на зъбите помага за тяхното избелване. Премахва петната и натрупаната зъбна плака, стяга венците и подобрява хигиената в устната кухина, което се дължи на антибактериалните й свойства.
Ефективна е и при кандидоза или млечница, вид гъбична инфекция на тъканите на устната кухина. За целта трябва да се разтвори една чаена лъжичка сода за хляб в 240 мл вода и течността да се използва за изплакване на устата.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД