Миенето на лицето е умение

Миенето на лицето е умениеМиенето на лицето е проста всекидневна процедура, която не изисква умения - това схващане само подсказва недостатъчна култура на хигиената и липса на някои необходими познания. Защото от правилния избор на средствата за водната „процедура” и от начина на миене зависи здравият и красив цвят на лицето.
Ако става дума за суха кожа, първата цел логично е хидратацията - повишаване на нивото на влага в клетките. За този тип кожа са подходящи почистващите средства с кремообразна текстура. Измиването с топла вода не трябва да продължава повече от 10-ина секунди, защото в противен случай рискувате да лишите кожата си от нейната природна защита.
При избора на дневен крем, обърнете внимание дали той съдържа керамиди и дали има слънцезащитен фактор (поне SPF 15) - те помагат за задържането на влагата в епидермиса.
Натрупването на мазни отлагания в областта на Т-зоната и стегнатостта на бузите са характерни за кожата от смесен тип. Ако кожата ви е такава, при измиване нанасяйте капка гел върху носа, челото и брадичката и започвайте почистването оттам. Вместо обичайния крем, по-добре използвайте лосион или крем-гел, които насищат кожата с влага и свиват порите там, където това е необходимо.
Геловете с бета-хидроксилна или салицилова киселина се препоръчват за сваляне на грима и други замърсявания при мазна кожа на лицето. Тези вещества регулират работата на мастните жлези и предотвратяват появата на пъпки. Сутрин е полезно на лицето да се нанася обезмаслен лосион с лек слънцезащитен фактор.
Препоръчително е веднъж в седмицата да се прави витаминозна маска, която ще подобри микроциркулацията на кръвта - мазната кожа е с нарушено кръвоснабдяване и заради това цветът на лицето изглежда по-тъмен.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД