Царевично брашно за красива кожа на лицето

Царевично брашно за красива кожа на лицетоДнес е лесно човек да се увлече по безбройните услуги, терапии, скъпи кремове и лосиони – някои от тях сигурно допринасят за красотата ви, но в замяна на какви пари!? А може би не е нужно да харчите толкова. Истинска неподправена с химия красота може да се постигне и с малко усилия дори у дома.
Когато миете чинии, не забравяйте да сложите на ръцете си плътен слой крем и латексови ръкавици - топлата вода ще спомогне на крема да се абсорбира в кожата, а ръкавиците изолират от вредното въздействие на препаратите за миене.
Повтаряйте тази комбинация поне 2 пъти седмично. Бързо ще усетите ръцете си по-меки.
Редовното ексфолииране е задължително за премахване на мъртвата кожа. И подръчни материали, налични в почти всяка кухня, са подходящи за тази цел. Можете да вземете малко царевично брашно и да си направите маска с него (добавете малко смлени бадеми за по-приятно усещане). Сместа от сол, сок от грейпфрут и лимон пък може да се нанесе върху кожата и лицето за премахване на тена. Вместо лимонов сок, може да се ползва и оцет, но цялостният ефект няма да е съвсем същия.
В спа центровете трябва да похарчите доста пари, за да ви направят релаксираща процедура във вана с мляко. Можете да постигнете почти същото у дома като вземете половин купичка мляко на прах и го смесите с водата във ваната. Спа-усещане ще добавят малко розови листенца върху водата.
За красотата на лицето също има домашни тайни. Всеки път, когато си миете лицето, плиснете малко топла вода върху него, вземете една чаена лъжичка мед в ръка и с масажиращи движения се намажете. Антибактериалните свойства на меда премахват петната от кожата и подчертават цвета й. Може да използвате кисело мляко вместо меда. Киселото мляко осигурява ексфолииране, а млечната киселина в него помага за разграждането на мъртвите клетки.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД