Бързи съвети за лятна красота на кожата

Бързи съвети за лятна красота на кожатаВсеки иска да изглежда перфектно през цялото лято, но понякога се случват грешки. Те обаче не винаги са катастрофални. Ако сте прекалили с изкуствения тен, можете да се справите с проблема с малко находчивост. Тези бързи съвети за красота ще ви научат как да се справите с всяко затруднение.
Прекалено много изкуствен тен
Ако сте нанесли прекалено много изкуствен тен и сега кожата ви изглежда прекалено тъмна или прекалено оранжева, не се паникьосвайте. Можете да изсветлите кожата си със сода за хляб. Содата за хляб се използва за много домашни процедури за красота и не е изненада, че е ефективна и при изкуствения тен. Ако цялата сте оранжева, сипете 2-3 чаши сода за хляб във ваната и я напълнете с топла вода. Потопете се за половин час. Содата за хляб ще омекоти кожата ви, а избелващите й свойства ще ви позволят да обелите най-горния тъмен слой. Използвайте люфа, за да изтъркате краката, лактите и другите зони, където изкуствения тен е особено упорит. С кесия изтъркайте останалата част от тялото си. Търкайте много внимателно най-чувствителните части от тялото си като бикини зоната.
Ако сте прекалили с изкуствения тен само по лицето, измийте го с нежно с ексфолиант. Една смес от овесена каша, мед и мляко върши чудесна работа за такъв случай. Покрийте оранжевата кожа с овлажнител или използвайте минерален грим, докато чакате тенът да изсветлее. Ако имате петна по лицето, използвайте коректор, за да ги прикриете.
Ако ноктите, дланите на ръцете или табаните на краката ви са оранжеви, можете да нанесете малко количество избелващ крем за лице върху проблемните участъци. Оставете ги намазани поне 10 минути, след което изплакнете обилно с топла вода. Не използвайте избелващ крем за лице по другите части от тялото.
Грижа за белещата се кожа
Лицето ви е изгоряло и се бели? Въпреки че всички трябва да избягват слънчевото изгаряне, понякога се случва. Справянето с червенината и беленето може да е трудно, но трябва да оставите кожата си да се лекува.
Не я белете! Нежно отстранете мъртвата белеща се кожа като измиете лицето си с топла вода и мека кесия. Не търкайте твърде силно, защото може да предизвикате раздразнение или възпаление на кожата. Нанесете гел от алое вера, за да помогнете на кожата да се възстанови. Ако трябва да носите грим, не слагайте прекалено много. Цветен овлажнител за кожа с SPF фактор 15 е много по-добър вариант от течните или прахообразните фон дьо тен-и. Овлажнителят ще хидратира кожата, а нюансът ще прикрие зачервяването. Избягвайте да се излагате на допълнително слънце, ако вече сте изгорели. Носете шапка, когато излизате за продължителни периоди, и слънчеви очила за предпазване на очите.
Поправете фермерския тен
Може би имате неравномерен тен или сте заспали на една страна на плажа? Ако имате драстично неравномерен тен, не е невъзможно да бъде поправен. Ексфолиирайте по-тъмната част от кожата с помощта на гранулиран препарат или морска сол. Това ще премахне мъртвите кожни клетки. Използвайте добър овлажнител върху зоните, които са по-светли. Можете да се опитате да поправите проблема по естествен начин като използвате по-силен слънцезащитен крем (SPF 30) върху по-тъмните участъци и по-лек слънцезащитен крем (SPF 15) върху по-светлите. Този метод ще отнеме известно време и, ако неравномерният тен е на лицето, вероятно няма да искате да чакате. Най-бързият начин да поправите неравномерен тен е като отидете при трениран специалист в солариума. Той ще може да боядиса зоните, където сте по-светли, и да уеднакви тена ви.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД