Студ бори бръчките

Студ бори бръчкитеПроцедурата се нарича Йовера и се състои в изстудяване на периферната нервна тъкан. Това е алтернативен метод за третиране на бръчки без прилагане на медикаменти. Действието му се основава на естествената реакция на тялото към студа - временно отпускане на лицевите мускули. Методът е разработен в Калифорния и вече е на път да се разпространи по света. Процедурата се прилага от обучен персонал, практикуващ естетическа медицина и отнема 15 минути.
Използва се малко ръчно устройство, наречено криосонда, с която се изстудява лицевият нерв, контролиращ главния мускул на челото.
Нервите, третирани с тази технология, са латентни за определен период от време - около три-четири месеца. Това е и продължителността на ефекта от процедурата, след което функцията на нерва се възстановява напълно. Процедурата е безмедикаментозна алтернатива на вече съществуващите методи, използващи токсини (ботулин) и има приблизително същата продължителност на действие. За разлика от третирането с ботокс, тук няма инжектиране на химически вещества, а само изстудяване. Резултат има непосредствено след процедурата, докато при третиране с токсини ефектът се проявява след  две седмици.
Специалистите потвърждават, че процедурите с използване на ботулин са безвредни и позволяват да се третира по-голяма част от лицето, тъй като токсините се инжектират директно в мускула, но те могат да бъдат неподходящи поради медицински причини или лични предпочитания.  Новият метод чрез изстудяване е малко по-скъп от традиционния, но може да се окаже особено подходящ за хората, които желаят да третират бръчки по челото и между веждите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД