За хубави мигли не заспивайте със спирала за очи

За хубави мигли не заспивайте със спирала за очиОсвен защитната функция да предпазват от попадането на чужди тела в окото, миглите са и естествен завършек на хубавата визия на очите.
Миглите са много чувствителни на различни промени. Падането им може да е предизвикано от търкане на очите, миене, поставяне на спирала или изкуствени мигли и други. Увреждането на миглите може да ги направи още по-крехки, тънки и къси. При силно увреждане фоликула на косъма, може да се спре напълно растежът им.
За да се ограничат външните фактори, отговорни за нараняването и неестетическия им вид, е препоръчително да се спазват следните няколко практични съвета.
Избягвайте силното и често триене на очите, както и дърпането на миглите. Коренът им е много деликатен и миглата лесно може да бъде отстранена от повърхността на клепача.
При извиване на миглите не бързайте и не дърпайте клепача.
Не заспивайте със спирала за очи. Освен риска от инфекции и възпаление на окото, дългият престой на туша може да увеличи начупването, откъсването и нараняването на миглите.
За да отстраните спиралата и грима от очите, не търкайте, а нежно, чрез потупване, свалете грима с помощта на специализирана за целта козметика.
Специалисти препоръчват спиралата да се сменя на всеки 3-6 месеца без значение степента на изразходване. Това също допринася за добрия вид на миглите и намалява риска от инфекции на очите.
 Също както косата и миглите имат нужда от подхранване. За целта нанесете тънък слой вазелин върху клепача за през нощта. По този начин ще се намали лесното откъсване и начупване на миглите и те ще изглеждат естествено по-дълги. Съществува и специализирана козметика за укрепването и хидратирането на миглите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД