Бразилската епилация - как и кога да я правим

Бразилската епилация - как и кога да я правим Бразилската епилация става известна през 90-те години. Някои жени я правят за да доставят удоволствие на себе си, други – на своите мъже. Тя се различава от обичайното обезкосмяване по това, че позволява да се отстранят космите и не само по предните интимни органи, но и евентуалното окосмяване от вътрешната страна на дупето.
Процедурата отнема около 30 минути. Пълното премахване на космите се нарича Сфинкс, а при истинската бразилска епилация се оставя малка ивица по средата.
Космите в интимните зони изпълняват защитна и хигиенична функция, но тъй като в съвременния свят се предлагат безброй средства за лична хигиена, потребността от окосмяването на тези части не е от такова значение. Доста лекари са дори на мнение, че е по-хигиенично да няма окосмяване при жените. Но всяка жена трябва сама да направи своя избор.
Процедурата се извършва в козметичен салон. Тя започва отпред и завършва отзад. За провеждането на бразилската епилация дължината на косъма не трябва да бъде повече от 1 см. Ако при първия опит не се отстрани всичко, специалистът премахва с пинцета останалите косъмчета. В края на процедурата се нанася лосион върху епилираните части.
Много жени искат завинаги да премахнат окосмяването си. За тази цел можете да си направите лазерна бразилска епилация. Процедурата е по-скъпа, но восъчната епилация на всеки 4-6 седмици също струва пари, а за някои е нетърпимо болезнена.След лазерната епилация ефектът е по-продължителен. По време на процедурата лазерът въздейства на косъма и корена и в резултат на това въздействие косъмът спира да расте. Но за да постигне желания ефект, тази процедура също трябва да се направи няколко пъти.
Полезни съвети:
Всяка епилация е болезнена. При постоянни процедури усещането за болка намалява. Един час преди процедурата можете да приемете някакво обезболяващо средство.
Ефектът от бразилската епилация първоначално продължава 3 седмици и след това тя отново трябва да се повтори. С времето окосмяването се разрежда и ще посещавате по-рядко салона – примерно веднъж на 2 месеца.
Отпуснете се, не забравяйте да дишате. Помнете, че страхът е най-големия ви враг.
Желателно е да не провеждате процедурата у дома си.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД