Да направим у дома масаж на лицето

Да направим у дома масаж на лицетоМасажът на лицето е една от най-важните страни в ежедневната ни грижа за кожата. Той подобрява текстурата и здравето й, подмладява я, стимулира кръвообращението в подкожния слой и не на последно място ни кара да изглеждаме по-млади като цяло.
Ето някои съвети за прилагането на масаж на лицето у дома.
Да изберем подходящо масажно масло или крем
Преди да сме започнали да правим масаж, трябва да изберем подходящия за кожата на лицето лосион или крем. За да получим максимален резултат, задължително трябва да подберем точния козметичен продукт.
Можем да използваме и някои чисти масла с масажна цел. Зехтинът например е подходящ за всички типове кожа. Ако сме със суха кожа, може да опитаме с натурално кокосово масло. За по-състарена кожа бадемовото масло е отличен избор. То съдържа витамин Е.
Да почистим лицето преди масажа
Следващата стъпка е да почистим лицето си - най-добре с почистващо тоалетно мляко. Защото масажът следва да се прави върху напълно чисто лице.
Почистването помага и да поддържаме порите на лицето си чисти, в противен случай се запушват и кожата не може да диша.
Как да запарваме лицето си
Преди да започнем с масажа, е добре да направим на лицето инхалация с пара - за да отворим максимално порите на кожата. Запарването следва да се прави като вземем купа с вряла вода, надвесим лицето си над нея и покрием главата си с дебела хавлия.
Кои са най-добрите методи за масажиране на лицето?
Сипваме няколко капки от масажното масло и с потупващи движения ги нанасяме по кожата. След това с помощта на пръстите се опитваме да разнесем маслото по цялото лице и врата с кръгови движения.
Първо се масажират бузите. Взимаме достатъчно масажно масло и с кръгови движения го втриваме в бузите, след което правим къси движения с пръсти от носа към външната част на лицето.
След това трябва да обърнем специално внимание на зоната под очите, защото бръчките и другите знаци на стареенето се появяват първо там. Взимаме малко от масажното масло и го втриваме в кожата около очите по посока на часовниковата стрелка, но с движения, обратни на нея.
Следващото важно място за масажиране е челото. Специално внимание трябва да обърнем и на зоната между двете вежди.
Докато масажираме брадичката, трябва да се усмихнем широко, като оставим долната челюст да увисне.
Взимаме малко масажно масло и го разпределяме в двете си длани. След това с масажни движения го втриваме от брадичката към врата, за да завършим процедурата по масажиране на лицето.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД