Яйцата са полезно "лакомство" за косата

Яйцата са полезно "лакомство" за косатаЯйцата са незаменима съставка в грижата за косата. Те са богати на минерали, протеини и витамини от В-комплекс. Тези хранителни вещества помагат за предотвратяване загубата на коса. В допълнение на това, те укрепват корените на косата. Хранителните вещества също стимулират растежа на нова коса, добавят обем и водят до нейното сгъстяване.
Тъй като косата е съставена от 70% протеин, протеините в яйцето я укрепват и възстановяват. Протеините още могат да допринесат за блясък в косата. Мазнините в яйцето пък я хидратират.
Жените с мазна коса трябва да използват белтъците. Те са много богати
на протеини, но съдържат и ниацин, магнезий, калий и натрий, който спомага за растежа на косата. За мазната коса е добре да се използва белтъкът, тъй като той спомага в контрола на производството на себум. Същевременно той подхранва косата в дълбочина.
Яйчните жълтъци са много богати на биотин, който овлажнява косата и подобрява нейната еластичност. Те също заздравяват косъма. Жълтъците са най-подходящи за жените със суха коса. Жълтъкът също е богат на протеини, но значително по-малко отколкото белтъкът.
Ако се използват едновременно белтъкът и жълтъкът, се черпи от предимствата и на двете съставки. Използването на цялото яйце е идеално за жени с нормална или комбинирана коса.
Как да се използва яйцето? Вариантът е под формата на маска за коса. Към яйцето обаче може да се добави зехтин. Докато яйцето подхранва цялата коса и подобрява текстурата й, зехтинът я омекотява и осигурява допълнително хидратиране. Тази маска е подходяща за сухата коса. Същата маска може да се направи със зехтин и белтък за мазна коса.
Ако желаният резултат е растеж на косата, то яйцето може да се смеси с гел от алое вера. Последният е богат източник на аминокиселини, липиди, витамини и още куп други хранителни вещества, които подхранват косата и скалпа. Алоето притежава и противовъзпалителни, антисептични и овлажняващи свойства, които подсилват косъма, а резултатът е здрав и бърз растеж на косата.
За растеж на косата към маската с яйце може да се добави кокосово масло вместо алое вера, което е източник на мастни киселини, които предпазват от накъсване и стимулират растежа на косата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД