Премахване на стрии с лазер

Премахване на стрии с лазерИзползването на лазер при лечение на стриите е научно обосновано и с доказан ефект. Понякога не се стига до пълното премахване на белезите, но редица изследвания сочат, че след прилагането на лазерно лъчение стриите имат клинично подобрение. След микроскопски анализ е доказано подобрение при дължината, дълбочината и оцветяването на стриите.
Актуално е т.н. фракциониране със специален апарат, при което буквално се
изпаряват увредените клетки от повърхността, а чрез специфично топлинно въздействие се стимулира израстването на нови от по-дълбоките пластове на кожата. Светлината на лазера прониква през кожата фракционирано (редуване на обработен и здрав кожен участък), достига до средна и долна дерма като загрява зоните, през които преминава и стимулира ремоделирането на колагена и еластина. Ефектът е видим непосредствено след първата процедура. Идеята е да се стимулира израстването на колагенови фибри и естествено заличаване на белезите от стрии.
Премахването с лазер има предимства пред други процедури, като по-бърз възстановителен период, малък риск от наличие на остатъчни белези и променена пигментация на кожата. Лазерното въздействие е безопасно и с доказан благоприятен ефект върху кожата. Вграден скенер в много видове апарати дава възможност на специалиста да избира измежду 600 различни комбинации като форма, размер и плътност на лъчите.
Терапията е подходяща за хора на всякаква възраст. Може да се прилага както при стрии получени скоро, така и при дългогодишни стрии. Обикновено процедурите са с трайност от 30 до 60 минути. Постигане на ефект се наблюдава след 4-6 процедури. Интервалът на посещенията е около месец-месец и половина. Процедурата е почти безболезнена като не се налага обезболяване на зоната с локален анестетик. Дерматологът почиства кожата и минава върху нея с накрайник, който подава импулс- лазерен лъч. Възможна е появата на минимална, напълно поносима болка.
Лазерното премахване на стрии има някои противопоказания. Процедурата не се прилага при употреба на Ретин А, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините и орални контрацептиви, по време на бременност, при наличие на херпес вирусна инфекция, дерматити в обострен стадий и злокачествени образувания. Лечение с лазер може да се предприеме поне четири седмици след дермабразио или химически пилинг.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД