Хидратирайте по няколко пъти на ден кожата през зимата

Хидратирайте по няколко пъти на ден кожата през зиматаПрез зимата студът и вятърът причиняват изсушаване на кожата на ръцете. В допълнение на това, топлината на закрито води до същия ефект. Ако ръцете често се измиват, кожата съвсем се дехидратира. В резултат тя се напуква, започва да се лющи и дори в по-крайни случаи да кърви.
Кожната бариера съдържа протеини, липиди и масла.
Слабата кожна бариера не успява да защити ръцете и затова възникват сърбеж, възпаления и екземи.
За да се предпази кожата на ръцете през зимните месеци, тя трябва да се хидратира по няколко пъти на ден. Прилагането на хидратиращи продукти по 5-6 пъти дневно ще осигури денонощна защита на ръцете. Овлажнителите, предназначени за директно нанасяне върху кожата, ѝ придават здрав външен вид. Специалистите съветват дори кожата да се хидратира преди да има признаци на сухота. Тези, които вече са ги получили, трябва да вземат незабавни мерки за хидратация.
Много важна зона са ноктите и кожичките около тях, които много бързо се изсушават. Заради това трябва да се положат специални грижи и за тях.
В дрогериите има много кремове и лосиони за ръце. Специалистите обаче съветват да се търсят 2 съставки: емолиенти и овлажнители. Първите действат като лубриканти на повърхността на кожата, тъй като запълват пукнатините между клетките. Трябва да се търсят продукти като масло от жожоба, глицерол, глицерин, хиалуронова киселина, урея, млечна киселина, ланолин и други.
Ако проблемът със сухотата на ръцете се задълбочава, трябва да се използват по-мазни продукти като вазелин. Може да се изберат и такива, които съдържат какао, масло от ший или пчелен восък. Нанасянето им преди лягане е от особено важно значение, защото през нощта овлажнителят ще попие добре и в допълнение ще подхрани кожата.
Правилното измиване на ръцете също е ключово, когато става въпрос за хидратирана кожа през зимата. Водата трябва да бъде топла, а не гореща. Сапунът трябва да бъде хидратиращ, без алкохол, защото той изсушава. Непосредствено след измиване трябва да се нанесе овлажнител. Това правило важи и след излизане от банята. Хидратиращият продукт трябва да се нанася веднага, докато кожата е все още влажна, за да се заключи влагата.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД