Пет причини за ранно стареене

Експертите изтъкват няколко причини за това

Пет причини за ранно стареенеРано или късно, всеки от нас остарява.И макар учените да смятат, че еволюционни причини в стареенето няма, ние все пак си стареем.
Mного съвременни хора проявяват признаци на стареене в по-ранен етап от своя живот.
Експертите изтъкват няколко причини за такова преждевременно стареене.
Стрес
Според експерти стрес факторът е първата причина за преждевременно стареене на тялото като цяло и на кожата в частност.
Липса на качествен сън
 Небалансираното хранене, ежедневните стресове, липсата на баланс между изобилие от работа и почивка, много информация от джаджи пречат на тялото да се отпусне напълно през нощта.
В резултат на това то не може да получи пълно рестартиране. По време на сън в тялото активно се произвеждат хормони на младостта и красотата: мелатонин и хормони на растежа.
За да предотвратите процеса на преждевременно стареене, трябва да спите достатъчно, препоръчително е да заспивате преди полунощ.
Отпусната мускулатура
Липсата на мускулно натоварване води до загуба на мускулен тонус, провисване и в крайна сметка до телесно стареене. Учените отбелязват, че всяка мускулна дейност допринася за производството на хормони, които осигуряват на тялото младост.
Лошо хранене
На първо място, експертите свързват използването на продукти с дълбока обработка, както и трансмазнини, с ранното стареене на съвременните хора. Тази храна не осигурява на клетките необходимия брой микроелементи и в резултат на това без правилно хранене клетките започват да работят по-лошо.
Лоши навици
Специалистите приписват по-специално депресивните възприятия за реалността на навици, които застаряват хората, което се отразява на външния им вид под формата на специфични изражения на лицето, които правят човек по-възрастен.
"Здравна поща", източник: zdrave.to

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД