Розова вода – при раздразнения по кожата

Розова вода – при раздразнения по кожатаРозовата вода притежава силни противовъзпалителни свойства, които помагат за успокояване на множество кожни раздразнения. Тя може да подобри тонуса на кожата, да премахне подпухналостта, да намали зачервяването, но също да намали появата на акне. Счита се още, че розовата вода е най-подходяща за чувствителна кожа, тъй като няма странични ефекти.
Ако се поставя прекалено много грим по очите, това може да причини зачервяване и обриви и в някои случаи обриви по клепачите. Нанасянето на розова вода в зоната около очите може да успокои сърбежа, обривите, но и други кожни проблеми, включително
розацея и екзема. Това се дължи на флавоноидите, антоцианините и други фенолни съединения, които розовата вода съдържа.
Смята се дори, че розовата вода може да се използва за успокояване на раздразнените и уморени очи. Затова с нея очите могат да се измият, но това не бива да се прави редовно. С тази процедура розовата вода може да помогне за премахване на прашинки и други попаднали вещества в очите.
 
Друго голямо предимство на розовата вода е, че намалява фините линии, бръчките и други признаци на стареене по кожата като тъмните кръгове. Тя изсветлява петната по външния слой на кожата, но и стимулира регенерирането ѝ.
 
При наличие на рана или инфекция розовата вода също може да се използва. Тя притежава антибактериални и антисептични свойства, които почистват инфекциите, белезите и нараняванията по кожата. Розовата вода също поддържа нормален pH баланс на кожата, тъй като прекомерната употреба на продукти за кожа, включително сапуни и душ гелове, могат да нарушат този баланс и да доведат до растеж на бактерии.
 
Розовата вода може да премахне раздразненията по кожата, причинени и от сухота. Тя освежа и хидратира кожата, но и подобрява текстурата ѝ. Напръскването на кожата със спрей, съдържащ розова вода, е най-добрият начин да се гарантира свежест и хидратация през целия ден.
Използването на розова вода може да успокои кожата и след слънчево изгаряне поради охлаждащите ѝ свойства. Нанасянето ѝ също ускорява процеса на оздравяване и намалява движението на свободните радикали, ако възпалението е в резултат на слънчево изгаряне.
"Здравна поща", източник: puls.bg

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД